6 september 2006

Psykopater



Har hållit på med lite forskning om psykopater. På nätet hittade tyvärr inte så mycket materia som man tycker borde finnas i ämnet Tyvärr ett uttryck som man lätt tar till när någon bär sig illa åt. Eller när man inte vet hur man ska beskriva någon
.
Vill försöka beskriva utan att vara allt för klinisk .Även efter dessa symtom kräver det experter för att ställa diagnos Finns så mycket sjukdomar ,trauman och dylikt som gör att människor tillfälligt kan agera eller bete sig påminnande. En vanlig åsikt är att det vet man väl “dom saknar ju empati” men det är nästan troligare att du tänker “ fan vilken trevlig kille” i ditt första möte.

För en psykopat kan vara verkligt trevlig och charmig. Luskar fort fram dina svagheter självförtroende m.m. och lurar i dig att han kommer att uppfylla dina behov. Psykopaten kan känna starkt för eller imot någon sympati eller antipati men inte empati. = Förståelse - någon typ av förståelse av den som empatin väcks för Känsla - att empaten (personen som känner empati) upplever en känsla som överensstämmer med den andre Uppfattad likhet - empaten uppfattar sig ha relevanta likheter med objektet för empatin Handling - empatin manifesteras i någon handling från empatens sida

Men för en psykopat är du bara ett vapen en språngbräda att nå sina mål och allt går i medvind
I motgång byter han däremot snabbt från att vara lagspelare till att bli ensamvarg
Även om en psykopat inte känner äkta känslor är dom mästare på att skådespeleri och lär sig tidigt att Härma sin omgivning. .Även om dom bara gör det för egen vinnings skull : mildra en dom ,Få föräldrarna att förstå att det var inte hans fel ,Få en godtrogen kvinna att stanna i ett kaotiskt äktenskap tills några "smärre problem i affärslivet löst sig"

.Lögn, manipulationens grund, är psykopatens vardagliga verktyg och den kan återanvändas utan blygsel eller skamkänsla. Blir lögnen avslöjad är alltid felet andras eller på sin höjd ett minnesfel. Följdlögn blir oftast trodd då den utsägs med all den charm och övertygelse som psykopaten har. Samvete och ånger som styr andra människor saknas ofta helt hos psykopaten, i stället används andras samvetsömhet för att styra andra mot sina egna mål och syften

En psykopat behärskar sin omvärld genom isolera offren från omgivningen. Han kan njuta av sitt övertag i denna isolering så länge inget av hans gamla offer kan avslöja honom. Men psykopaten är inte som den sadistiskt lagde våldtäktsmannen en person som njuter av att skada andra och att ha makt över andra. Psykopaten förstår helt enkelt inte att han skadar andra känslomässigt. Objektivt ser han att en medmänniska gråter och har lärt sig att det beror på att denne är ledsen.
För psykopaten själv är hans sätt att leva oklanderligt och rätt, ånger finns inte då det rätta kan ju inte ångras och det rätta är det som är tillfredsställande för psykopaten själv..

Man indelar psykopater i kriminella och icke-kriminella.
Den mesta undersökningen har gjorts på kriminella. Eftersom det är väldigt svårt att upptäcka.
Psykopater finns i alla samhälls skikt ,Eftersträvar alltid höga poster och pengar.
Enkelheten för psykopater att hamna i kriminalitet beror på strafftålighet, mod, risktagande, spänningssökande och äventyrlighet .
De tecken man kan se hos barn på sjukdomen är:

En ovanligt lång period av sängvätning i barndomen (omtvistat)


  • Grymhet mot djur tidigt i barndomen

  • Pyromani och annan vandalism, som är allvarligare än vanliga pojkstreck
    Lögner "för skojs skull" för att driva med andra

  • Skolskolk då barnet anser att hans egna nöjen är viktigare än skolan
  • Stölder eftersom användning av andras ägodelar anses vara en självklar rätt
    Aggressivitet mot omgivningen som "ska lyda"

  • Förakt mot auktoriteter som psykopaten inte anser sig behöva lyda

  • Tecken hos psykopaten:Munvig och charmig, Egocentrisk och grandios, Ständigt behov av spänning och nya impulser,

  • Mytomani, Svekfull och manipulativ, Saknar ånger och skuldkänslor, Parasiterande livsstil/lever genom andra dvs.: lånar pengar m.m.


P;S : inte att förglömma psykopater är väldigt långsinta dom glömmer aldrig en oförrätt Det finns en annan känsla som kan göra sig påmind för de flesta, den kallas hämnd, den sätter samvetet ur spel, kortare eller längre tid, det kan vara någon som gjort en illa och man ger igen, lyckas man känns ett lyckorus, för vanliga människor inträffar detta mera sällan därför att samvetet bromsa upp. För en Psykopat däremot som med sina vassa armbågar själv skapar sina fiender är hämnden en normalt inslag, motståndare ska bekämpas till varje pris, utan samvete och ånger som broms tar aldrig hämndbegäret slut, denna kör över en, backar sedan och gör skadan ännu värre.
En Psykopat som försöker ställa något till rätta är falsk, detta sker bara när ytterligare vinning kan nås. De källor jag lånat +mina egna kunskaper :
http://sv.wikipedia.org/wiki/Psykopat
http://hem.bredband.net/b449590/psykopat.html
sund

Finns också en bra sida om olika seriemördare m.m
genomtiderna
Ninaweb

En ny sida med bra beskrivningar
Här

Så ser ondsk ut

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag tycker/Anser......